projecten

Puttenboek voor bijzondere constructies

Voor het verkrijgen van de juiste en volledige informatie van de bijzondere contstucties bieden we aan om een puttenboek te maken; in één oogopslag alle actuele gegevens bij elkaar.
De gemeente X wil aan de slag met een nieuw BasisRioleringsPlan.

Vaak is dit hét moment om alle gegevens en uitgangspunten weer eens te actualiseren en aan te bieden aan het ingenieursbureau.

Interim rioolbeheerder

Als gevolg van langdurige ziekte was de rioolbeheerder uitgevallen, terwijl een nieuw VGRP
opgesteld moest worden. Hiervoor ben ik als interim beheerder gevraagd om zijn taken tijdelijk over
te nemen. Naast het opstellen van het VGRP komen alle dagelijkse beheertaken erbij.

In het VGRP een stuk beleid neerzetten waar de gemeente zeker weer 5 jaar mee vooruit kan. In drie
maanden is er een concept VGRP aangeboden aan het college en zal binnenkort worden aangeboden
aan de raad.

Haal meer uit telemetrie

Waar gebruik je telemetrie voor?

De bekendste toepassing is het signaleren van storingen aan gemalen. Er kan zoveel meer met een telemetriesysteem, zeker omdat er veel gegevens worden bewaard. Je kunt hierbij denken aan het uitvoeren van analyses van de opgeslagen storingen. Hiermee kunnen storingen worden voorkomen of een betere werking worden geadviseerd.

Activiteiten

Afhankelijk van de omvang van een gemeente is rioolbeheer een taak welke samen met bijvoorbeeld wegbeheer of openbare verlichting wordt uitgevoerd. Als rioolbeheerder zijn er altijd zaken welke meer tijd vragen om eens goed uit te zoeken of gegevens te verzamelen. Hierdoor kan de betreffende ambtenaar niet volledig aan rioolbeheer werken waarmee pieken in het werk lastig weg te werken zijn. Hierin kan ik ondersteunen en adviseren. Bij hydraulische knelpunten, welke niet altijd overeenkomen met hydraulische berekeningen, zijn oorzaken soms moeilijk te herleiden.

Welkom bij Riooladvies Michel Sikkes

Even Voorstellen:

Mijn naam is Michel Sikkes en sinds 1989 werkzaam in de riolering.

Na 10 jaar bij een particulier bedrijf te hebben gewerkt als rioolinspecteur, uitvoerder, planning, adviseur, calculator en assistent bedrijfsleider werd het tijd om over te stappen naar een andere werkomgeving. Dit werd een middelgrote gemeente waar ik het rioolbeheer heb opgezet, een nieuw GRP heb opgesteld en alle facetten van riolering in een gemeente heb ervaren.

Efficienter rioolbeheer

Veel gemeenten hebben al een behoorlijk groot fonds opgebouwd uit de rioolrechten voor de toekomstige vervangingen. Natuurlijk zal er voor vervanging in de toekomst veel geld nodig zijn. Mede door de toenemende leeftijd van de stelsels, nemen de vervangingskosten, welke moeten worden opgenomen in een GRP alsmaar toe. Dit kan ook anders!